mindfoodness-comerenelordenador-770x514

El Mindfoodness

El Mindfoodness és un terme anglosaxó que implica relacionar-se amb els aliments a través d’una consciència plena. No és una dieta ni una forma de perdre pes, sinó:

  • Un desenvolupament personal en relació amb l’alimentació
  • La cura del cos mitjançant una alimentació sana i respectuosa amb el medi ambient
  • Un entrenament dels cinc sentits, perquè menjar sigui una experiència multisensorial

Oler-fruta-1

Moltes persones mengen el tupper davant de l’ordinador, sopen mirant la televisió o el mòvil i molt d’altres, utilitzen el menjar com a mitjà d’escapament, normalment per no sentir determinades emocions desagradables. El sucre o els greixos són aliments que activen els centres de plaer i recompensa a través de l’alliberament de dopamina. Per gestionar d’una forma molt més sana i saludable les emocions, el primer que hem de saber fer és identificar les emocions i saber diferenciar-les d’altres senyals com podrien ser la gana o la sacietat. La filosofia Mindfoodness es defineix com tenir consciència en tot moment d’allò que mengem, coneixent els beneficis que a nivell de salut, psicològics o emocionals pot oferir-nos.

Nacho Aguilar, propietari d’un restaurant de Madrid, és un dels emprenedors que s’apunten a aquesta tendència, segons diuen, en auge en la restauració.

I com es posa en pràctica?

• Creant al local un ambient íntim

• Creant una atmosfera que inciti a degustar cada plat amb tranquil•litat

• Oferint un menú saludable i equilibrat sense que els plats resultin avorrits.

• Proposant una gran varietat de plats rics en proteïnes, perfectes per a aquells que els costa controlar l’ansietat i aquesta els obliga a menjar a tota hora sense saber molt bé el que fan i l’efecte nociu que tenen això per als seus cossos.

Plato-carne_TINIMA20140305_0100_5

Hi ha propietaris de obradors i de fleques, també de Madrid, que també s’uneixen a aquesta filosofia, oferint entrepans totalment saludables amb diferents tipus de pà amb llavors, als quals afegeixen salmó, espinacs, crema de formatge, etc.

Captura de pantalla 2016-06-21 a las 13.19.35

Són alguns exemples de com el Mindfoodness comença a ser aplicat en la restauració i la pastisseria per anar d’acord amb la preocupació de la societat i oferir com cobrir les necessitats dels seus clients.

Ja sabeu, com sempre us diem, a innovar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>