party-push-up-pops

Novetats dels últims mesos, seran tendència a Espanya?

Kalettes

Kalettes
Les Kalettes o Flower Sprouts són una verdura que s’ha obtingut de l’encreuament de la famosa col Kale (col arrissada) i la col de Brussel·les i ofereix les millors propietats nutricionals i organolèptiques de cadascuna d’elles. Ja porten dos anys en el mercat britànic i dels Estats Units, té una mida molt petita (hi cap al palmell de la mà) i es pot consumir i cuinar de la mateixa manera que les altres varietats de col: rostides, crues, cuites i al vapor .


Burrets de sushi

sushi burrito

Amb la finalitat de satisfer als que els agrada el sushi i també el menjar mexicà, s’han creat els burrets de sushi. A NY ja hi ha molts restaurants que es dediquen a l’elaboració i venda d’aquests burrets. Sembla haver-se convertit en una opció més de menjar informal. Es poden fer amb truites i alga nori, es poden farcir amb arròs, amb peix i marisc (salmó, tonyina, llagostins, surimi …), a més de carns (pollastre, vedella, porc …), vegetals (com enciam, bolets, col, jalapeños, alvocat, pastanaga, blat de moro …) i salses com soja, teriyaki, curri, maionesa, etc.

Els sushi donuts

sushi donut
El seu nom ho diu tot, és una rosquilla feta amb arròs i alguns dels ingredients amb què tradicionalment es fa el sushi. Cada vegada el sushi està tenint més adaptacions occidentals, se li afegeix salses, es posa l’alga per dins en comptes de per fora, s’afegeixen ingredients cuinats, s’elabora amb ingredients nous (pollastre, ànec …) i està clar que no només això, sinó que també els canviem la forma!

Push cakes o push up cake pops

party-push-up-pops
Els push up cakes són pastissets individuals a capes, format per un pa de pessic (bàsic, de xocolata, d’ametlla, integral…) i un frosting o una crema (muntada, de xocolata, crema pastissera, de fruites …) i a més se li afegeix fruita natural, boletes de xocolata o fruits secs. S’introdueixen en recipients cilíndrics i amb una base subjecta a un pal que el que permet és empènyer el pastisset cap amunt a mesura que t’ho vas menjant. En anglès, cap amunt és “push up”, d’aquí el nom.

La burger pizza

burgerpizza
Domino ‘s pizza (a l’Índia) ha presentat el primer híbrid entre una hamburguesa i una pizza. Aquesta és anunciada com una hamburguesa amb les característiques i bondats de la pizza (bàsicament, que aquesta es fa al forn). Parlant del fast food, sembla que cal reinventar-se a fi de captar l’atenció dels consumidors.

L’hamburguesa elaborada amb proteïna obtinguda d’insectes
Seguint amb el tema de les hamburgueses, un estudi desenvolupat a Bèlgica per experts de la Universitat de Gant, conclou que els aliments elaborats amb proteïnes obtingudes dels insectes poden ser acceptats pels consumidors.
Aquesta conclusió s’obté d’una cata d’hamburgueses amb proteïnes d’insectes, proteïnes vegetals i de carn en què van participar 97 persones. El tast va ser una part a cegues, una altra part tenint informació sobre el producte i una altra observant el producte per comprovar si la percepció variava per la seva imatge. S’havia de qualificar el gust, la qualitat percebuda, i també descriure la seva reacció sensorial i emocional durant el tast. Van guanyar les hamburgueses de carn enfront de la dels insectes, però van ser acceptades pels consumidors. Quan se’ls va comunicar als consumidors els va agradar la idea, no s’ho esperaven tan bo. El que sí és segur és que els insectes produeixen rebuig a gairebé tothom pel que l’aparença de l’hamburguesa hauria de no assemblar-se res al que realment és. També haurien de tractar les seves característiques organolèptiques, ja que la proteïna d’insectes no és tan sucosa com la carn i això és molt important a l’hora de mostrar preferències d’una, davant de l’altra.

Bé nois, ens acomiadem amb aquestes curiositats, i com sempre us diem: a innovar!







 

 

 

 

One thought on “Novetats dels últims mesos, seran tendència a Espanya?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>