genereal blog octubre

Els productes i plats de l’octubre

Després de la primavera i l’esperat estiu, la tardor pot semblar una estació més aviat trista, amb l’arribada de la pluja i amb la desaparició de molta fruita i hortalisses típiques de les estacions anteriors.

A més, el que més el que menys, s’enfronta als resultats dels excessos en la seva alimentació durant les vacances i octubre es converteix en el mes idoni per equilibrar de nou el pes i la dieta.

És per aquest motiu que s’han d’adaptar els menús i les cartes dels restaurants a aquesta necessitat que té el client.

Per sort, octubre permet afegir als nostres plats moltes verdures i hortalisses, cosa que facilitarà la feina de tots.

Anem a veure quins productes són idonis per afegir als plats i/o menús diaris del mes d’octubre i que a més faciliten el desig i necessitat dels clients per tornar al seu pes ideal.

Els productes d’octubre que recomanem són:

Les albergínies. Es recullen les primeres de la temporada a l’octubre. Tenen molta fibra, aporten àcid fòlic, vitamina B1 i són molt baixes en sodi.

berenjena

Les bledes i els espinacs. Són les dues verdures de fulla clàssiques de la cuina calenta espanyola. Tenen el seu esplendor a la tardor i hivern. A més els espinacs, sobretot, són rics en vitamina A, C, E i K i també B1, B2 i B6, a més de tenir propietats antioxidants.

espinacas

Els raïms. Acompanyen molt bé les aus, com la perdiu o el pollastre, a més de ser molt útil per a qualsevol tipus de postres.

Stuffed chicken rolls

Les magranes. De postres o per alegrar les amanides són un aliat perfecte.

graanada

Les pomes i les peres. Moltes de les seves millors varietats són típiques de la tardor. Infinita varietat de postres amb elles.

apple-pie-579098_960_720

La carbassa. Verdura presidenta de tardor: suau i dolça és un fruit versàtil capaç de ser protagonista (o no) de sopes, arrossos, pastes, potatges i guisats.

Les castanyes. Rostides o cuites, soles són l’opció més típica. Han de tractar-se amb consideració al barrejar-les amb altres aliments. Exemple: sopa de castanyes amb pernil.

Sopa-castañas-1

A més, amb les primeres pluges comencen a sortir els bolets i les tòfones, dos reis molt útils per acompanyar qualsevol plat i/o de guarnició.

CHAMPIÑONES

Aprofitem els productes de temporada i animem els nostres menús i ofertes per als nostres clients. Segur que ens ho agraeixen!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>