choco

Tendències pel 2017

Després de contrastar diferents opinions i llegir algunes de les coses que es diuen per la xarxa, podríem parlar de la següents tendències que ens afecten i hauríem de tenir en compte de cara a aquest any.

La primera són les aspiracions pels estils de vida saludables que estan en augment. La gent en general procura portar una dieta en què abundin la verdura, la fruita, els fruits secs, les llavors, els grans … Cada vegada veiem més pastes falses, ja siguin fetes de verdures, com els espaguetis de carbassa o de carbassó, o bé els noodles sense gluten de cigrons, quinoa, etc. Seguim una tendència de menjar menys pasta i menjar més vegetals. Tant és així, que cada vegada hi ha més persones, sobretot a Barcelona, ​​vegetarianes, veganes o flexitarianas (que sí mengen peix). Per aquest motiu, ha augmentat l’oferta d’opcions en els menús com el nombre de restaurants amb aquestes ideologies a l’hora de dinar. Els plats que vam començar a veure i que ressalten a la vista, és la substitució de les patates fregides, per xips saludables de moniato, de cols de Brussel·les, de kale … o bé l’opció de verdures deshidratades com snack de mig matí que es comença a veure en algunes oficines.

kale chips

Les plantes també estan cobrant importància. Es mengen molts aliments saludables a base de plantes que els ofereixen un bon sabor així com aliments detox, que ens serveixen per depurar el cos després dels excessos alimentaris. Els productes sense sucre també estan de moda. Cada vegada hi ha més persones que beuen begudes carbonitzades sense sucre que amb sucre. Aquesta realitat justifica el fet de que cuidar-se no vol dir allunyar-se del plaer. Les opcions light, amb menys greix, o 0% greix, són opcions cada vegada més recorrents, que ens ofereixen poder seguir gaudint de productes que ens aporten plaer amb menys matèria grassa i per tant més sans i saludables per al nostre organisme.

bebida free

La microbiota, coneguda com microflora és el conjunt de microorganismes que es localitzen de manera normal en diferents llocs del cos humà. En aquest cas els que cobren importància són els dels intestins, i saber quins ingredients menjar perquè aquests funcionin correctament i ens aprofitem d’ells al màxim. Per aquest motiu, de cara al 2017 cobraran molta importància aliments com els prebiòtics, els probiòtics, la fibra fermentable i la no fermentable, el midó resistent … i els seus beneficis per al nostre cos. Exemples serien plats amb quefir, xucrut, miso, et kombucha, etc. que són aliments que ajuden a la nostra microbiota a absorbir vitamines i a tenir una millor digestió.

Captura de pantalla 2017-01-19 a las 15.30.41

La sostenibilitat també és un tema que preocupa molt a la societat d’avui en dia i va en augment. La gent es preocupa per menjar productes propers i de temporada, respectant el medi ambient i a més hi ha una consciència social sobre el desperdici alimentari global i hi ha molta predisposició per intentar evitar-ho.

Els esmorzars cobren molta importància. Aquests han de ser originals i complets i allunyar-se de les tradicionals torrades amb melmelada o gall dindi. Els hashtags amb la paraula esmorzar són altíssims en instagram i a més, cada vegada més gent s’ha unit a la moda del brunch, una fusió del breakfast (esmorzar en anglès) i lunch (dinar en anglès). Aquests inclouen ous, salses, vegetals, lactis …

brunch

Les noves tecnologies també van de la mà amb aquests canvis i amb les tendències de cara a aquest any 2017, ja que és inevitable no ser influenciat per la possibilitat de compra online en qualsevol moment, des de qualsevol lloc (en poc temps, en alguns supermercats ja es podrà comprar amb el mòbil sense targetes de crèdit), per la diversitat d’opinions publicades en les xarxes socials i d’impacte directe des de primera hora del matí o bé no ser influenciat per les imatges que es pengen a instagram i els seus hashtags.

instagram-3-1Quina és la vostra opinió?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>