mundo

Deu destins gastronòmics

Tots o gairebé totes les destinacions turístiques tenen alguna cosa d’especial en la seva cuina, però no podem negar que hi ha alguns llocs que ressalten per sobre d’altres i que gairebé podríem dir que mereixen més la pena visitar per degustar la seva cuina que pels monuments que tenen . Així doncs deu dels destins gastronòmics que segons hem vist la Lonely Planet situa entre els 12 millors del món, són els següents:

1) SANT SEBASTIÀ

Barra_de_pintxos_Donosti_07 A Sant Sebastià l’especialitat que tenen són els seus pintxos. Els pintxos allà ja s’han convertit en art. Moltes vegades són nomenats com alta cuina en miniatura, a causa que és una explosió de sabor sobre de pa que deixa bocabadat a qualsevol. A més, els visitants que acudeixen per primera vegada, queden al·lucinats al veure la gran varietat de pintxos que ofereixen els bars del centre de Donosti sobretot.

2) FRANÇA

Foie gras La cuina francesa és reconeguda per la seva varietat i refinament, amb el que actualment està considerada com una de les més importants gastronomies del món. Els seus principals productes són la mantega, els formatges, els tomàquets, les fines herbes, les carns de porc, les salsitxes, etc. i, sobretot, les hortalisses, el famós foie gras, el marisc i les tòfones.
El menjar quotidiana és però simple: el conegut i deliciós croissant acompanyat d’una fumejant tassa de cafè acabat de preparar, la sopa de peix, els estofats més variats o el pastís de poma.

3) ESCÒCIA

Scotch_whiskies Els anglosaxons no solen aparèixer en les guies gastronòmiques, però sí que tenen fama de saber beure destil·lats. A Escòcia, la beguda nacional és el whisky, que es porta elaborant des de fa més de 500 anys i fins i tot s’ha convertit en un potent reclam turístic. Escòcia compta amb cinc regions dedicades a la producció del whisky, de manera que la varietat de whiskys entre els quals triar és enorme. Cadascun es caracteritza per un sabor i personalitat propis. Alguns són dolços i afruitats, altres més suaus i herbosos, i altres es caracteritzen per una nota salada d’aigua de mar; les varietats són incomptables. No s’exagera quan es diu que hi ha un whisky ideal per a cada un, només s’ ha de trobar!

4) COPENHAGUEN

Flickr_-_cyclonebill_-_Rå_rejer_med_tang,_rabarber_og_urter Copenhaguen, la capital de Dinamarca, ocupa en l’actualitat el cim mundial de la gastronomia més selecta gràcies a un fet sense precedents: 17 estrelles Michelin concentrades en una ciutat. Ara, les paraules daneses Nordisk mad (menjar nòrdic) són símbol de distinció i marquen l’última tendència en el món de l’alta cuina.

5) REPÚBLICA TXECA

Staropramen cerveceria rep txeca Els txecs presumeixen de tenir la millor pivo (cervesa) del món i no li ho discutirem. Diuen també un dels seus proverbis que “on es produeix cervesa, la vida és bona”, de manera que, a Praga, deu ser boníssima, ciutat desbordant de cerveseres de totes les mides. Si bé la cervesa txeca ha gaudit de fama per la seva qualitat i sabor des de la creació de la Pilsner Urquell en 1842, en temps recents s’ha produït un ressorgiment de les microcerveceras artesanes.

6) MARROC

marraqueix especies La gastronomia del Marroc és, sense cap mena de dubte, un dels aspectes del país que millor el representa ja que, com aquest, posseeix una enorme riquesa i diversitat, a causa de la multitud d’intercanvis culturals produïts al llarg de la seva història .
Assaonada amb ingredients procedents de la cultura berber, àrab i mediterrània, es tracta d’una cuina única en què a la senzillesa i el refinament en la seva elaboració se li uneix la combinació dels sabors salats i dolços i un ús intensiu de les espècies i condiments.
Subratllem el te com la beguda preferida pels marroquins i un dels més grans representants de la seva gastronomia i cultura. Perquè acceptar una invitació a prendre un te és deixar-se portar per un ritual en el qual conflueixen la senzillesa i una filosofia de vida única al món.

7) ISTANBUL

QueVerEnEstambul-Mezeleri La gastronomia turca és molt coneguda per la seva àmplia diversitat de plats i la seva excel·lent combinació d’espècies i herbes. Els plats turcs no solament tenen una aparença extremadament apetitosa, sinó també una gran varietat d’ingredients que facilita el canviar interminablement la preparació i el sabor dels plats. En tot Turquia i, sobretot, a Istanbul, la beguda per antonomàsia és la cervesa turca, encara que també hi ha vins blancs i negres de gran qualitat.

8) TÒQUIO

sushi Si bé el sushi és el plat japonès per excel·lència, la gastronomia japonesa és molt més que “peix cru”.
A Tòquio es pot gaudir de la millor gastronomia japonesa. Tenen una varietat sorprenent de plats i també diferents pressupostos. La cura pel detall, la genialitat de la presentació i l’ocupació constant del millor producte donen com a resultat una cuina inoblidable.

9) VIETNAM

vietnam La gastronomia de Vietnam és coneguda pel seu ús generalitzat de la salsa de peix, salsa de soja i la salsa hoisin (la seva olor proporciona un caràcter únic a la cuina). Les receptes de plats procedents del Vietnam empren molts vegetals, herbes i espècies, algunes d’elles com l’herba llimona, llima i les fulles de llima kaffir. A través de totes les regions l’èmfasi és sempre a servir aliments frescos: els xefs van al mercat dues vegades al dia a buscar verdures i els plats resultants ofereixen combinacions incomparables de sabors i textures. Per als vietnamites, en tot menjar ha d’haver equilibri entre el dolç i l’amarg, entre cruixents i textures sedoses, entre fregits i vapor: tot un art.

10) PERÚ

peru La cuina peruana, considerada com una de les més privilegiades del món, va heretar de la història el seu enginy, el seu mestissatge i el seu sabor. La fusió de la seva cuina es deu a l’intercanvi cultural a través del temps, on destaquen la immigració espanyola, africana, xinesa, japonesa i italiana. La varietat dels seus plats nvan éixer a mesura que el mestissatge creixia o mentre els migrants arribaven al port del Callao.
Del mestissatge ressalta l’inigualable anticucho de cor, mentre que el tacu-tacu i la carapulcra tenen herència africana. Les nutritives pastes van arribar per migrants italians; les adaptacions van donar com a resultat plats casolans com tallarins verds o vermells i per últim, el conegut  ceviche va néixer per la fusió amb la cuina nipona.

Ara ja sabeu! Si el que us ve de gust aquest estiu és menjar bé, només heu d’escollir un d’entre aquests destins!

map-926469_960_720

Bon estiu!


					

One thought on “Deu destins gastronòmics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>