day-s-369570_1280

Ja estem a JUNY i amb ell arriba l’estiu.

Ja arriba l’estiu. I amb ell arriba el bon temps, els dies més llargs, més llum durant el dia, més hores de sol i, també, més calor.

En general tenim tots un millor estat d’ànim, ens ve de gust sortir més, comença l’època forta per menjar gelats, sopar fora, prendre alguna cosa a les terrasses …

Però … i com es viuen aquests canvis des de la part de dins, des del punt de vista dels professionals, des de qui treballa en un restaurant?

Molts restaurants quan s’acosta la temporada d’estiu també han de fer canvis.

Vegem alguns.

Canvis en la carta i els productes que ofereixen.

Els restaurants normalment tenen dues cartes, una per a l’època de fred i una altra per quan arriba la calor. És evident que hi ha plats que vénen de gust més a l’hivern que a l’estiu ia l’inrevés. A més, a l’estiu normalment ens decantem per menjars més lleugers i menys copioses.

ensalada

Canvis a la plantilla.

Segons on estigui situat el restaurant tancarà a l’agost o bé contractarà més gent en plantilla. Si es troba en un lloc turístic, a l’estiu la gent tendeix a viatjar més i això es notarà. Conseqüentment, si se li suma l’increment de gent local amb ganes de sortir i celebrar, indubtablement implicarà una necessitat d’un major nombre de cambrers.

Canvis a nivell de gestió i organització.

Seguint amb el cas de restaurant ubicat en zona turística i que necessita un augment de plantilla, també haurà de buscar el temps per ensenyar als nous el funcionament, normes, que fers i altres, així com aquesta part nova de l’equip, haurà de buscar també el temps per adaptar-se, memoritzar i interioritzar el funcionament, les normes i la carta (al·lèrgens, salses, forma de cuinar els plats…).

Canvis d’espais.

Hi haurà altres restaurants que disposen de terrassa només a l’estiu. La nova zona de treball implicarà una nova organització, posar com a responsable a un de la plantilla i coordinar les diferents zones amb la cuina.


terraza

Canvis en horaris i decoració.

Molts bars a l’estiu tenen un horari més llarg, ja que la gent surt a sopar més tard, sense horaris i sense presses. Així doncs els horaris de cuina també es poden allargar. Finalment, la decoració del local pot adaptar-se a l’estació en què ens trobem. Això ho farà encara més atractiu per a la clientela.

Així doncs veiem que els canvis són per a tots, i que amb l’estiu, les ganes de relax, de sortir i de gaudir de les vacances per a altres implica més feina, dedicació i organització.

Està bé veure les coses des de diferents punts de vista.

A començar a gaudir l’estiu i … a innovar i treballar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>