huevos pascua 400x400

S’apropa la Pasqua!

Ja entrats en el mes d’abril, veiem que se’ns acosta una data que ens encanta: el dilluns de Pasqua i, amb ella, les delicioses mones.

L’any passat a Catalunya es van vendre més de mig milió de mones de Pasqua, segons La Vanguardia. A Catalunya agraden les de xocolata. Les regalen els padrins als seus fillols, tradicionalment com a símbol que la Quaresma i les seves abstinències ja havien acabat. L’any passat, a part de les més tradicionals, les figures més venudes van ser les de La Cerdita Pepa i les de La Abella Maya, així com les que representaven als dibuixos animats dels Simpsons i Les Monster High.

Mona_de_pascua_Heidi

D’altra banda, a la Comunitat Valenciana, les mones són una mica més petites. Aquestes estan elaborades amb una massa de pà de pessic dolç, adornades amb un ou dur guarnit (els ous de Pasqua) i, en alguns casos, amb anisets de colors que atrauen els nens. Les formes són molt diverses encara que normalment representen algun animal: serps, granotes o sargantanes.

mona-de-pascua valencia

En altres autonomies espanyoles, es troben tradicions similars, com els “hornazos” dolços o salats castellans o andalusos, el “bollo” empolvorat de sucre per sobre murcià o al Principat d’ Astúries “el bollu”, una rosca de pasta de full farcida i adornada amb rovell d’ ou. Aquí us deixem algunes imatges.

mona murciana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uhmmm! Quina pinta tenen totes!

La Pasqua ja s’acosta. Tenim curiositat per veure quines són les que més es vendran aquest any. Seguiran sent les mateixes? Alguna novetat o nova tendència per a aquest any?

Com hem vist, per a gustos …, colors! Així que a innovar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>