helados

Recta final per menjar gelats?

Els gelats podríen ser postres durant tot l’any. Encara que moltes gelateries obren només a l’estiu, en els supermercats podem seguir trobant gelat durant tot l’any i fins i tot en restaurants i bars es poden demanar de postre gairebé sempre.

I és que encara que la gran majoria tenim associats els gelats a una sobrecàrrega de calories i creiem que de prendre-les a l’hivern no ens aniria bé per a la nostra gola, un recent estudi mostra tot el contrari.

Un estudi nord-americà publicat a l’American Journal of Clinical Nutrition, ha demostrat que consumir gelat diàriament no implica forçosament guanyar pes, que enforteix la massa òssia i ajuda a controlar la tensió arterial.

Veiem que hi ha moltes publicacions que parlen dels beneficis dels gelats. Anem a destacar uns quants a veure si així, formalitzem menjar gelat durant tot l’any.
Font important de vitamina B, minerals, sucres i proteïnes amb un alt valor biològic. Si som capaços de menjar porcions racionals de gelat, veiem que aquest ens aportarà nutrients beneficiosos per al nostre organisme. I és que cada vegada més tendeixen a ser enriquits o fets amb fruita per augmentar les seves propietats nutricionals, convertint-los en productes encara més saludables.
fruta
Font de calci. Òbviament, porten calci els gelats de llet i iogurt, els de gel no. El calci també és molt important per mantenir forts els nostres ossos, i diuen que una porció de gelat arribaria a cobrir un 15% de la la quantitat mínima recomanada diària.

Els gelats artesanals tenen un baix contingut de greix amb el que no ens engreixen tant com creiem.

Els gelats ajuden a cicatritzar i a reduir les inflamacions en les amígdales.

Els gelats de gel, els sorbets i els granissats que són principalment aigua (entre un 80% i un 90%), ens refresquen i ens hidraten.
agua

Els gelats ens aporten felicitat ja que alguns dels seus components com la xocolata, la caseïna o els sucres, produeixen les famoses hormones del plaer anomenades endorfines.
felicidad

Si tenen tants beneficis i a tothom ens agraden tant, per que només els consumim a l’estiu?
Ja sabeu nois, ¡a innovar!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>