alergenos

Novetat recent en el sector de l’hoteleria i la restauració

El passat 13 de desembre, va entrar en vigor la nova llei del Reglament UE 1169/2011 que obliga a col·lectivitats i restaurants a oferir informació sobre els al·lèrgens de tot el menjar dels menús. Per això és tan important que tots els professionals que intervinguin en el procés, comptin amb una bona formació per evitar els problemes de la contaminació creuada.

Contieme_alergenos

Les persones que tenen alguna intolerància o al·lèrgia, poden patir greus conseqüències en el cas d’ingerir traces (petitíssims trossos) del producte al què són al·lèrgics i això, de vegades passa, per la contaminació creuada o una mala manipulació de l’aliment.

Per aquest motiu no és suficient que els treballadors estiguin informats i informin als clients dels plats que poden menjar i els que no, sinó que és necessari que els professionals es formin perquè no hi hagi possibilitat de contaminació dels plats servits o un mala manipulació dels productes que se serveixen als intolerants o al·lèrgics que mengen fora de casa.

Esperem que us estigueu adaptant a la nova forma de fer i que els vostres clients estiguin més que satisfets amb el vostre esforç.

A continuació us passem uns links que creiem que us poden ser útils:
Com dissenyar un menú mostrant els al·lèrgens sense perdre estil?
http://www.makro.es/public/Coemo%20elaborar%20una%20carta%20con%20alergenos%20sin%20perder%20estilo

Curs per a la gestió d’al·lèrgens en estableciemintos d’Hoteleria i Restauració, presencial o semipresencial bonificable mitjançant la Fundació Tripartita.
http://formainnovabio.es/gestion-de-alergenos-en-establecimientos-de-hosteleria-y-restauracion/

Curs online o a distància sobre els al·lèrgens alimentaris en les restauració col·lectiva, també bonificable mitjançant la Fundació Tripartita.
http://www.laboratoriodeformacion.com/curso-los-alergenos-alimentarios-en-la-restauracion-colectiva/

Moltes sort nois i noies!

2 thoughts on “Novetat recent en el sector de l’hoteleria i la restauració

  1. Alex

    Muchas gracias por el artículo, os sigo a partir de ahora, gracias por recopiar toda la información en un mismo blog. Tengo una duda, si os quisierais dedicar a la hosteleria elegiriais zona de playa o zona de campo/montaña?

    Comentari
    1. admin Autor

      Hola Alex. Muchas gracias por tu comentario. Es una pregunta complicada, deberíamos estudiar distintos factores como precios, posible clientela, proveedores, si es un destino muy estacional o no, pero lo que sí es seguro es que con ganas e ilusión, y como siempre digo yo “con innovación”, ¡uno puede llegar a hacer lo que quiera dónde quiera!

      Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>