Sin gluten

La dieta de les tres Pes: amb pa, pastisseria i pizzeria

Segons infoceliaco.com, el primer diari online dirigit als afectats per la malaltia celíaca, cada vegada hi ha un nombre més elevat de persones celíaques a Espanya. Es calculen entre un 1 i un 3 per cent de la població, un tant per cent molt alt per a una malaltia.

La malaltia celíaca és la més comuna de les afeccions cròniques intestinals i es caracteritza per la intolerància al gluten. El gluten és present al blat, l’ordi, el sègol, el triticale, el kamut, l’espelta i la civada. Conseqüentment, la part de la població que pateix aquesta malaltia té completament prohibit la ingesta de pa i farines de blat, sègol i civada; les pastes, pastes italianes, pastes de sopa, galetes, pa de pessic, magdalenes i postres en general, així com la sèmola de blat i la xocolata entre d’altres.

L’únic tractament que té aquesta malaltia és portar de per vida un estricte control de la dieta, treient d’aquesta el gluten, un remei que pot semblar senzill però que és realment complicat, si tenim en compte que el 80% dels aliments processats en la Unió Europea (segons dades de la Federació d’associacions de celíacs d’Espanya, FACE) conté gluten.

La FACE està impulsant la utilització del seu segell als restaurants i hotels perquè aquests s’identifiquin com un lloc segur on menjar. Per això, els establiments han d’oferir plats, pa i brioixeria elaborats amb els productes per a celíacs especificats en el llistat de les associacions, elaborar-lo en un lloc amb uns recipients nets sense possibilitat de contaminació creuada, és a dir, evitant que el producte per a celíacs entre en contacte amb qualsevol estri en el qual anteriorment s’hagi treballat un producte que pugui contenir gluten.

És evident que oferir un menú o uns productes per a celíacs és un nou repte per als professionals de la pastisseria, la fleca i la restauració.

Innovem?

One thought on “La dieta de les tres Pes: amb pa, pastisseria i pizzeria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>