internet4

Internet, un aliat també de la restauració

Tal com vam llegir farà unes setmanes a la revista Hostelmarket, les innovacions en el sector de la restauració estan augmentant en els últims anys. Cada vegada són més els restaurants que utilitzen els diferents portals d’Internet i les aplicacions per a mòbil per donar-se a conèixer i captar més clientela. I és que el comerç electrònic és tan important que és gairebé impossible, per a cap sector econòmic, ignorar-lo.

Tanmateix, la restauració té encara un volum molt petit en comparació amb altres sectors. La mida reduïda de la immensa majoria dels restaurants , no els permet poder gestionar les reserves i/o comandes, i no tenen una altra opció que deixar aquestes activitats a empreses alienes .

Els principals aliats a Internet que ha trobat i que utilitza el sector de la restauració per guanyar volum de negoci són els següents:

1. Cupons i ofertes. Una opció o aliat d’Internet és la d’unir-te als portals que ofereixen unes condicions molt favorables pels usuaris, quan aquests últims aconsegueixen ser un grup molt ampli realitzant la mateixa compra. Un exemple seria Groupon o l’empresa espanyola Groupalia, dos portals de vendes grupals que estan ajudant a impulsar i ampliar la demanda dels restaurants que hi ha inscrits. Altres serien: LetsBonus o Offerum.

2. Reserves a la xarxa. Aquesta és una altra opció que ofereix un descompte al client per fer la reserva i ampliar així també el volum de negoci. A través d’ Atrápalo, per exemple, les reserves es realitzen directament a la web i es comuniquen als restaurants, que són aquests últims els que cobren als clients amb els descomptes prèviament acordats. Altres exemples, que només es dediquen a la restauració, serien: ElTenedor, Restalo o Restaurantes.com.

3. Comandes a domicili. Aquesta opció, semblant a l’anterior, ofereix a més de la reserva online la possibilitat de realitzar comandes a domicili a través d’Internet, un altre gran camp d’actuació dels operadors de restauració a la xarxa. Un exemple seria JustEat, una companyia que va començar actuant a Dinamarca, estenent-se pel Regne Unit, Suïssa, Irlanda, Bèlgica, Canadà, Noruega i després Espanya (des de finals del 2010).

Així doncs, veiem que hi ha diferents alternatives que ens ofereix Internet per intentar ampliar el volum de negoci. Innovem?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>