principal

El dia de Tots Sants s’està apropant, castanyes i panellets, alternatives?

L’1 de novembre, és el dia de Tots Sants, un dia dedicat al record dels morts. Les nits s’allarguen, fa una miqueta més de fred, les fulles dels arbres cauen i en general la naturalesa està morta. És per aquest motiu un moment de l’any que recorda la mort i en la qual una gran varietat de cultures, recorden els morts.

Els costums durant aquesta data són bàsicament dues: La castanyada i la visita als cementiris.

Els panellets són també un costum d’aquestes dates molt lligada a l’agricultura. Tal com en el cas de les castanyes, recol·lectades pels pagesos i torrades a casa, aquests també recol·lectaven fruits secs com les ametlles i les avellanes, ingredients que han acabat sent la base dels panellets.

Castañas_asadas

Aquests dolços estan boníssims, encara que hi ha gent que no els agraden.

Per a aquestes persones, hi ha alternatives a menjar els panellets tradicionals?

 panellets

Una opció, tal com va proposar Carme Ruscalleda (en el seu llibre: “Cuina per llaminers”), és fer-los sense sucre perquè la gent no els trobi tan dolços.

Una altra opció per als que no els agraden els panellets, tal com fa Montsec Vallory, xef especialitzada en alimentació natural, és fer-los amb ametlla i cuscús, amb cacau i coco; ingredients que s’allunyen una mica dels ingredients que formen la massa tradicional.

Hi ha altres opcions, com les pastisseries que els s’adapten a les persones que sí que els agraden però que tenen diferents intoleràncies alimentàries, com és el cas d’Miola, una pastisseria de Mataró que elabora panellets sense gluten, sense sucre i sense làctics, però amb ametlles , pinyons, coco, cafè, taronja, moniato i llimona.

Així que, no us ho penseu i oferiu milers de varietats perquè tots els clients trobin el que busquen i el que els agrada.

Molta sort.

Ja ho sabeu, a innovar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>