comer experiencia

Eater-tainment , el menjar també ha de ser experiència

Així com altres vegades haureu sentit parlar de quant condiciona i la importància que té l’ambient d’un local o d’una botiga a l’hora d’estimular el consumidor perquè compri, des de fa algun temps Food Trend Trotters tendencies alimentaries, ja parlen també d’un altre concepte a tenir en compte: el Eater-tainment, que podriem traduir com l’experiència de menjar.

El Eater-tainment ha de satisfer el desig de la població de ser sorpresos, provar alguna cosa nova, original, de viure intensament i allunyar-se de la monotonia. Es tracta doncs de crear productes que connectin amb la part més emocional dels individus.

Dos casos que exemplifiquen aquest concepte serien els següents:

cuisine r evolution

Cusine R-evolution que ven un kit per poder experimentar a casa tècniques mol·leculars com la gelificació, l’esferificació o l’emulsificació amb aliments.

soundwich

1000 Tastes Ltd ha creat els Soundwich, uns sandwich que en obrir l’envàs en el qual es troben, sona una música triada pel xef creador d’aquest entrepà.

Com aquestes, hi ha moltes altres  tendències que també ens poden servir com a font d’inspiració. Per exemple, Food Trends Trotters parlen també de:

1 . Foodtelling o producte amb història, tendència a voler que se’ns expliqui tot. Es tracta de crear aliments amb missatge, amb una història que faci que el consumidor crei un vincle amb la marca. Com per exemple, explicar quina és la seva recepta o quins ingredients conté.

QR-en-postre-250

2 . Supersense o experiència multisensorial, tendència a voler tenir una experiència plena, que podria cobrir creant productes que estimulin els cinc sentits. Com els restaurants en els que es menja a cegues, sense llum.

Cena-a-ciegas-Restalo.es_-300x212

3 . Slowcal o producte responsable i sostenible, relacionat amb tenir una vida més tranquil·la, més sostenible, més natural. Es tractaria de crear productes de qualitat i més sostenibles. Un exemple serien els productes que indiquen el seu impacte en el medi ambient amb la petjada de carboni.

tendencias pasteleras

4 . Hereandnow o aquí i ara, tendència de voler-ho tot al moment. Important crear productes que s’adaptin als ritmes de vida d’avui en dia i, per tant, facilitar la seva adquisició, reduir el temps per aconseguir el producte sense oblidar la seva salut. Un exemple serien les tasses que es connecten amb un USB a l’ordinador i t’escalfen el te o aquesta mini plataforma que realitza la mateixa funció però utilitzant l’iPhone.

Captura de pantalla 2013-09-17 a las 15.19.08

5 . Madesimple o fes-ho simple és la tendència a voler simplificar i facilitar les nostres vides degut a l’enrenou diàri que portem la majoria d’individus. Es basaria en crear productes que fossin fàcils de comprar i de menjar, sense complicacions, per compensar la manca contínua de temps. Un exemple són les aplicacions que escurcen el temps i l’esforç que ha de tenir una persona a l’hora d’escollir un producte al supermercat. En aquest cas només amb el mòbil i el codi de barres, s’obté la informació desitjada .

celiacos

6 . Myhealth o salut personalitzada és la tendència relacionada amb el benestar i la salut. Per tant, es tractaria de crear productes adaptats a les necessitats personals per aconseguir un equilibri entre cos i ment d’un sector concret de la població. Per exemple, Nestlé amb aquest complex per als sèniors.

1aNutren

7 . Egofood o expressió alimentària és la tendència a voler mostrar-se un tal com és mitjançant el menjar. Per tant, hauríem de tractar de crear aliments amb els quals part de la societat es sentís identificat. Per exemple la web uFlavor deixa que l’usuari pugui crear la seva pròpia beguda.

Captura de pantalla 2013-09-17 a las 15.12.44

Fàcil oi ? Doncs a veure que se’ns ocorre ☺

Només dir-vos … A innovar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>